top of page

The Reserve at Westridge - McKinney, TX

Project Details

  • Size: 3,629 sq. ft.

  • Contract Type: Competitive Bid

  • Anticipated Completion Date: August 2008
     

McCarthy Architecture was selected to design a resort style amenity center that included four pools, a clubhouse, two sets of separate restrooms and an entry feature.  The 2,500 square foot clubhouse features a great room with fireplace, full kitchen, restrooms and a manager’s office.  A secured covered porch with outdoor grilling capacity allows the clubhouse to function all year long while the pools are closed during the off season.  The four pools consist of a splash/spray park pool, a diving pool and two pools to receive water slides.  Two remote restroom buildings provide for easy access from all locations.  Shade pavilions, trellis structures and a waterfall feature complete the facility.  Ample deck space was incorporated to accommodate up to 300-400 people. The amenity center is strategically located at the main entrance of the community to create a dynamic and vibrant image for the neighborhood.  Natural stone veneer, metal roofs and heavy timber construction provide a ranch style image for the facility.

bottom of page